ثبت طرح صنعتی

ثبت طرح صنعتی

چگونه یک طرح صنعتی ثبت کنیم؟

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری:

هر گونه ترکیب خطوط یا رنگ ها و هرگونه شکل سه بعدی با خطوط، رنگ ها یا بدون آن، به گونه‌ای که ترکیب یا شکل یک فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی را تغییر دهد، طرح صنعتی است. زمانی که محصولی منحصر به فرد طراحی می شود. پس از زحمات فراوان تولید و به بازار مصرف عرضه می شود. زمانی که با استقبال مصرف کنندگان روبرو شود، معمولاً رقبا سعی در تولید همان محصول می‌کنند. به همین دلیل یکی از دغدغه‌های طراحان و تولید کنندگان، سوء استفاده از طرح آنها پس از رونمایی است. راه حل قانونی جلوگیری از کپی برداری و سو استفاده، برخورداری از حمایت‌های قانونی است. این امر با ثبت طرح صنعتی و ایده محقق می شود. در این مطلب مزایا و فرآیند ثبت طرح صنعتی را به صورت خلاصه با هم مرور می کنیم.

 

ثبت طرح صنعتی

 

 

 

طرح صنعتی

همان طور که گفتیم، طرح صنعتی ظاهر، بسته‌بندی یا طراحی نقشه جدید است که برای اولین بار ابداع می شود. نوآوری در طراحی نقشه فرش، بسته‌بندی سس، طراحی مبلمان و… همه این‌ها می توانند به عنوان طرح صنعتی به ثبت برسند. اما چگونه می توانیم طرح‌صنعتی خود را ثبت کنیم؟ مزایا و فرآیند ثبت طرح صنعتی چیست؟ در ادامه این مطلب به طور کامل به بیان پاسخ این سوالات می پردازیم.

 

 

مزایای ثبت طرح صنعتی

مهم‌ترین مزیت ثبت طرح صنعتی، دریافت حق انحصاری برای مالک است. فرد حقیقی یا حقوقی با ثبت طرح به نام خود، در واقع اجازه کپی برداری و سوء استفاده از آن طرح را از تمامی رقبا سلب می کند. در صورت مشاهده هرگونه کپی‌برداری، مالک می تواند از طریق مراجع قانونی پیگیری و در دادگاه شکایت کند. هم‌چنین وقتی طرح خود را ثبت می کنید، به صورت انحصاری آن طرح را به نام خود می کنید. با این کار ارزش شرکت و مطلوبیت آن را بالا برده اید و با تعدد مشتریان و متقاضیان کالا یا خدمات شما، به اعتبار و ارزشتان اضافه می شود.

از دیگر مزایای ثبت طرح صنعتی تاثیر مثبت در تنوع و جذابیت محصولات موجود در بازار است. وقتی طرح‌صنعتی به ثبت می رسد، سایر تولیدکنندگان آن محصول، به فکر جلب نظر مشتریان افتاده و ایده‌ها و طرح‌های نوینی ارائه می کنند.

 

 

فرایند ثبت طرح صنعتی

فرایند ثبت طرح صنعتی به شرح زیر است:

 

ثبت اظهارنامه الکترونیکی

در اولین قدم باید از طریق سایت مرکز مالکیت معنوی در بخش مربوط به طرح‌صنعتی، درخواستی به صورت الکترونیک ثبت و ارسال کرد. به این اقدام درخواست اظهارنامه گفته می شود.

 

بررسی اطلاعات و ضمائم

در مرحله بعد کارشناسان پرونده، مدارک ارسالی و محتویات اظهارنامه را مورد بررسی قرار می دهند. در صورت وجود هر گونه اشتباه یا نقص در اطلاعات و ضمائم، مانند نقص در توصیف، تصویر، نام کالا و… برای متقاضی اخطار رفع نقص ارسال می شود. درصورتی که همه چیز کامل باشد یا رفع نقص به درستی انجام شود، بررسی ماهوی آغاز می شود.

 

بررسی ماهوی

در این مرحله طرح صنعتی در بانک اطلاعات این مرکز مورد بررسی قرار می گیرد. مانند:

– جدید و دارای اصالت بودن

– رعایت قوانین و عدم مغایرت با نظم عمومی

– رعایت حق تقدم (توسط فرد دیگری قبلاَ اظهارنامه ای تقدیم شده است یا اظهارنامه ای که دارای حق تقدم است.)

اگر یکی از شرایط بالا وجود نداشته باشد طرح درخواستی قابل ثبت نبوده و رد می شود.

 

نکته: در طرح های صنعتی نباید از نمادهای رسمی کشوری و لشکری استفاده شود. به عنوان مثال پرچم کشور

 

تشکیل پرونده فیزیکی

 بعد از بررسی و تایید توسط کارشناس اجازه ثبت طرح صنعتی صادر می شود. در این مرحله هزینه حق الثبت طرح مطابق جدول سایت مرکز مالکیت معنوی باید پرداخت شود. همچنین برای تشکیل پرونده فیزیکی، اصل یا برابر اصل مدارکی که توسط متقاضی به صورت الکترونیک بارگزاری شده باید به صورت حضوری یا ارسال پستی تقدیم سازمان شود.

 

تخصیص شماره ثبت و صدور آگهی رسمی

پس از بررسی مدارک و تایید پرونده فیزیکی، شماره ثبتی، به طرح مورد تقاضا اختصاص داده شده و آگهی رسمی برای آن صادر می شود.

 

چاپ آگهی در روزنامه رسمی

هزینه انتشار آگهی به عهده متقاضی بوده و در این مرحله متقاضی با مراجعه به سایت روزنامه رسرسمی هزینه انتشار آن را پرداخت می کند.

 

صدور گواهینامه ثبت طرح صنعتی

در آخرین مرحله پس از چاپ آگهی رسمی، گواهینامه طرح صادر می‌شود.

 

 

جهت کسب اطلاعات تکمیلی و یا بررسی شرکت‌ها برای اخذ رتبه، شرکت ثبت نارین با کادری مجرب آماده ارائه خدمات به شما می‌باشد.

۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲

۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶

 

 

 

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.



©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها