اخذ رتبه مشاور و رتبه بندی مشاوران برای شرکت های مهندسین مشاور اهمیت فوق العاده ای دارد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع رتبه مشاور آشنا سازیم و درباره ی شرایط اخذ رتبه مشاور و مزایای رتبه بندی شرکت های مشاور توضیحاتی ارائه نماییم.
اخذ رتبه مشاور و رتبه بندی مشاوران برای شرکت های مهندسین مشاور اهمیت فوق العاده ای دارد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع رتبه مشاور آشنا سازیم و درباره ی شرایط اخذ رتبه مشاور و مزایای رتبه بندی شرکت های مشاور توضیحاتی ارائه نماییم.
جهت اطلاع از نحوه اخذ رتبه مشاور ابتدا بایستی بدانید که منظور از رتبه بندی یا گرید، تایید صلاحیت شخصیتهای حقیقی یا حقوقی با توجه به یک سری استاندارد معین است که میتواند ضامن شایستگی شخص دارنده رتبه باشد. رتبه بندی شرکتها در بخشهای اخذ رتبه مشاور، اخذ رتبه پیمانکار ، اخذ رتبه انفورماتیک، رتبه بندی شرکتهای EPC و رتبه بندی انبوه سازان انجام میگیرد که در این نوشتار به اخذ رتبه مشاور میپردازیم.
اخذ رتبه مشاور، معیاری برای نمایش توان و صلاحیت مشاورین جهت انجام مطالعات، طراحی و نظارت بر اجرای امور مختلف است. در واقع اخذ گرید یا رتبه مشاوران نشان میدهد که شخص دارنده گرید دارای صلاحیت لازم برای ارائه خدمات مشاورهای است. سیستم اخذ رتبه مشاور با توجه به توان فنی مهندسی و امکانات فنی و نرم افزاری مشاوران متقاضی، رتبه ای بین ۱ تا ۳ به آنها اختصاص میدهد. گرید ۱ معرف بهترین رتبه و گرید ۳ بیانگر پایین ترین رتبه ممکن است.
انجام امور مربوط به اخذ رتبه مشاور اعم از صدور گرید، تمدید و ارتقای آن بر عهده معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری است که از طریق سامانه الکترونیکی ساجات انجام میگیرد.
اخذ رتبه مشاور در رشته های معماری و شهرسازی، راه و ترابری، پست و مخابرات، مهندسی آب، مطالعات کشاورزی، نفت و گاز، انرژی، صنعت، معدن و گروه تخصصهای مشترک صورت میگیرد.
اخذ رتبه مشاور مزایای فراوانی دارد و میتواند معرف اعتبار یک شرکت باشد. شرکتهایی که رتبه بهتری نسبت به سایر شرکتها دارند در جذب مشتری موفقتر خواهند بود زیرا رتبه یا گرید خوب آنها بیانگر توانایی آنهاست.
رتبه بندی شرکت های مشاور می تواند مزایای بسیاری برای آنها به همراه داشته باشد. رتبه یک شرکت بر اساس امتیازات کسب شده از افراد امتیازآور، تجربه کاری، ساختار مدیریتی و همچنین امکانات پشتیبانی تعیین میشود.
رتبه بندی یک شرکت برای کسب موفقیت آن در مناقصه های داخلی و خارجی تاثیر گذار می باشد. از دیگر مزایای این نوع رتبه بندی ها این است که به شرکت این اجازه را می دهد تا با مراکز دولتی بتواند قرارداد ببندد و همچنین در موفقیت در اخذ تسهیلات از بانکها و موسسات مالی تثیرگذار است.
در هر صورت این نکته غیر قابل کتمان است که نوع رتبه مشاوره ای که به دست آوردید در اعتبار و ارزش هویتی شرکت شما تاثیر چشمگیری می گذارد. اگر شرکت شما رتبه خوبی داشته باشد، سایر افراد، شرکت ها و سازمان ها اعتماد کافی برای همکاری با شما را به دست خواهند آورد.
عوامل متعددی در به دست آوردن برترین رتبه مشاوره نقش دارند. برای اینکه بتوانید نتیجه رتبه بندی بهتری دریافت کنید باید از لحاظ تجربی، تحصیلی و پژوهشی رزومه خوبی برای خود جمع آوری کرده باشید. معدل تحصیلی بالا، گذراندن دوره های آموزشی مربوطه، سابقه کاری مرتبط، داشتن مقالات علمی داخلی و خارجی، شرکت در همایش ها و سمینارهای داخلی و خارجی، کسب رتبه المپیاد، سوابق مدیریتی از عوامل تاثیر گذار در رتبه بندی مشاور حقیقی و حقوقی می باشند
شرکت ها میتوانند در صورت داشتن افراد واجد شرایط در هیات مدیره و پرسنل امتیازآور در مجموعه خود و بدون داشتن هیچگونه تجربه کاری ای رتبه ۳ را در چندین تخصص بصورت همزمان دریافت نمایند.
درصورتی که شرکت خواهان اخذ رتبه مشاور در پایه های یک و دو را باشند می بایست دارای تجربه کاری با حداقل میزان ریالی مشخصی بوده که این مبلغ در تخصص های مختلف،می تواند متفاوت باشد.در پایه های یک علاوه بر این شرکت نیازمند داشتن حداقل یک پروژه شاخص با محوریت تخصص مورد تقاضا با موضوع طراحی با حداقل مبلغی مشخص باشد.مواردی که ذکر گردید تنها بخشی از شرایط لازم جهت اخذ رتبه مشاوران می باشد.
شرکت های مهندسین مشاور در صورت تقاضای رتبه ۳ ،نیازی به داشتن تجربه کاری ندارند ( به استثنا تخصص مقاوم سازی که نیازمند حداقل یک تجربه کاری می باشد).لیکن بر اساس تخصص مورد نظر، سه نفر با مدرک حداقل کارشناسی و منطبق با جدول رشته های مورد قبول هر تخصص مندرج در آیین نامه صلاحیت مهندسین مشاور از شروط اصلی اخذ رتبه در این پایه می باشد.لازم به ذکر است میزان سوابق کاری این افراد بر اساس نوع تخصص مورد تقاضا، متفاوت می باشد.
تعداد مهندسین در این پایه نیز بر اساس تخصص مورد تقاضا تعیین می شود، با این حال بصورت کلی حداقل ۳ و حداکثر ۵ نفر با حداقل مدرک کارشناسی و منطبق با جدول آیین نامه مورد نیاز خواهد بود. سوابق کاری این افراد نیز همچون تعداد آنها بر اساس تخصص مورد تقاضا و همچنین تحصیلات تکمیلی افراد۰ در صورت وجود) متغیر می باشد لیکن داشتن حداقل ۳ سال سابقه مفید و مرتبط الزامی می باشد.
داشتن تجربه کاری از دیگر شروط اخذ رتبه ۲ مهندسین مشاور می باشد.حداقل میزان تجربه کاری برای تخصص های مختلف، متغیر می باشد.لازم بذکر است قراردادهای مشاوره ای جهت امتیازدهی می بایست تعدیل شوند به این معنی که بر اساس ماهیت و نوع کار و همچنین زمان شروع و پایان کار ،یک سری ضرایب کاهشی و افزایشی در مبالغ قرارداد ها اعمال می شود.بصورت کلی می توان گفت جهت اخذ رتبه ۲ مشاور داشتن حداقل ۸٫۱۰۰ و حداکثر ۲٫۱۰۰ میلیون ریال تجربه کاری الزامی می باشد(بعد از تعدیل)
در صورت تقاضای رتبه ۱ مشاور، شرکت متقاضی می بایست در پرسنل امتیازآور خود ۳ تا ۷ نفر (بر اساس تخصص درخواستی، متغیر می باشد) کارشناس با مدرک تحصیلی زمینه داشته باشد.علاوه بر این داشتن تجربه کاری مرتبط در ۲۴ سال اخیر به میزان حداقل ۱۶٫۱۰۰ و حدکاثر ۳۶٫۱۰۰ میلیون ریال الزامی می باشد(بعد از تعدیل).
از دیگر شرایط اخذ رتبه مشاور در پایه ۱ می توان به داشتن پروژه شاخص اشاره کرد.این پروژه می بایست دارای حداقل میزان مشخصی باشد(متغیر برای تخصص های مختلف) و همچنین الزما در زمینه طراحی باشد.
شخصیتهای حقیقی مجاز به اخذ رتبه مشاور فنی باید تبعه جمهوری اسلامی ایران و عضو سازمان استان باشند. اشتغال در شرکتهای پیمانکاری، سوپیشینه کیفری یا داشتن محکومیت و محرومیت از انجام مشاوره فنی منجر به رد صلاحیت شخص حقیقی میشوند. متقاضیان آقا ملزم به ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت دائمی از خدمت هستند.
شخصیتهای حقوقی ملزم به ثبت قانونی در اداره ثبت شرکتها هستند. محرومیت یا ممنوعیت شرکت از پرداختن به مشاوره فنی یا عضویت یک یا چند نفر از اعضای شرکت در سازمان استان و یا در شرکتهای پیمانکاری منجر به رد صلاحیت اشخاص حقوقی میشوند. هیچیک از مدیران شرکت نباید همزمان کارمند دولت نیز باشند. همچنین شرکت باید طبق آیین نامههای اخذ رتبه مشاور دارای شرایط و امتیازات لازم باشد.
متقاضیان حقیقی و حقوقی در کنار احراز شرایط عمومی لازم میتوانند با ارائه یک سری مدرک به افزایش امتیاز خود کمک کنند تا در نهایت رتبه بهتری کسب نمایند.
فاکتورهایی از قبیل مقطع تحصیلی، تجربه کاری مفید، شرکت در آزمون ادواری، معدل، دورههای آموزشی، رتبه در آزمونهای ورودی کارشناسی ارشد و دکتری و المپیادهای علمی، سایر قراردادهای منعقد شده در زمینه موردنظر، مقالات و تالیفات، شرکت در همایشهای مرتبط و… منجر به بهبود رتبه مشاوران حقیقی میشود.
مشاوران حقوقی نیز جهت ارتقای رتبه مشاور خود میتوانند علاوه بر احراز شرایط عمومی مذکور به ارائه مدارک مربوط به مقطع تحصیلی و سوابق کاری مدیران و افراد امتیازآور، قراردادهای منعقد شده در زمینه موردنظر و سایر مشخصات و تجهیزات شرکت از جمله مساحت دفتر شرکت، تعداد رایانه ها، چاپگرها، تجهیزات فنی و… مبادرت کنند.
همانطور که گفتیم مرجع تایید صلاحیت مشاوران برای اخذ رتبه مشاور ، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است. این مرجع برای تایید صلاحیت متقاضی اخذ رتبه مشاوران، یک گروه فنی تشکیل میدهد. اعضای این کار گروه فنی عبارتند از:
مشاوران یا مهندسین مشاوره به دو گروه مشاوران حقیقی و حقوقی تقسیم میشوند که رتبه مشاوران هم برای شخصیت های حقیقی و هم حقوقی قابل اخذ است. شخصیتهای حقیقی (افراد حقیقی با مدرک تحصیلی حداقل لیسانس) و حقوقی (شرکتها) جهت اخذ رتبه و تایید صلاحیت مشاوره فنی باید یک سری شرایط عمومی را احراز کنند.
رتبه بندی مشاور در گروه های زیر امکان پذیر است. هر یک از این گروه ها خود شامل تخصص های گوناگونی می باشند که در نهایت رتبه بندی مشاور بر اساس همین تخصص ها صورت می پذیرد.
رتبه بندی مشاوران در ۱۴ گروه و بر اساس تخصص های زیرمجموعه آنها صورت می گیرد.
۱-گروه شهرسازی و معماری
۲-گروه راه و ترابری
۳-گروه مهندسی آب
۴-گروه مطالعات کشاورزی
۵-گروه انرژی
۶-گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات
۷-گروه صنعت
۸-گروه معدن
۹-گروه نفت و گاز
۱۰-گروه مطالعات آماری
۱۱-گروه میراث فرهنگی
۱۲-گروه مدیریت
۱۳-گروه خدمات برنامه ریزی و اقتصاد
۱۴-گروه تخصص های مشترک
مشاوران حقیقی و حقوقی باید در سامانه الکترونیکی ساجات به نشانی www.sajat.mprog.ir ثبت نام کنند و اسناد لازم را ارسال نمایند. پس از تایید مدارک باید حضوراً به مرجع صدور رتبه مراجعه کنند و مدارک لازم و سایر مدارک امتیازآور را ارائه دهند تا پس از طی تشریفات اداری، موفق به اخذ رتبه مشاور شده و تاییدیه صلاحیت مشاوره فنی و گرید مشاوره خود را دریافت نمایند.
جهت دریافت مشاوره در زمینه رتبه بندی شرکت های پیمانکاری و مشاور با ما تماس بگیرید.
۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲ (۵ خط)
۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶
©2020 ثبت شرکت | ثبت برند | ثبت نارین