کُنْسُرْسیوم (به انگلیسی: Consortium) به ائتلاف یا به پیوند دو یا چند فرد، شرکت، سازمان یا حکومت (یا ترکیبی از اینها) باهم برای انجام کنشهای هماهنگ یا ادغام منابعشان برای رسیدن به هدف یکسان گویند.
چنانچه افراد یا شرکتها و سازمانها برای انجام یک پروژه خاص (مثلا احداث یک سد یا یک پل خاص به طور مثال پل طبقاتی صدر) باهم شرکت نمایند به این شرکت کنسرسیوم گفته می شود؛به طوری که هر کنسرسیوم دارای مدت محدود می باشد.
برای اجرای یک پروژه بزرگ اقتصادی، قرارداد کنسرسیوم برای هماهنگی در پروژه ها بسته می شود که شامل مجموعه قوانین واضح می باشد، مشارکت کنندگان از میزان حقوق و وظایف قانونی خود مطلع می باشند و در غیر اینصورت ساختار مدیریت موثر پروژه از لحاظ مالی، تکنیکی و عملی به هم می ریزد.
تقسیم کار بین مشارکت کنندگان مختلف، باعث جلوگیری از مشکلات مالی و محدودیت زمانی در اجرای پروژه ها می شود.
همچنین مشارکت با شخصیت حقوقی مستقل از شرکاء امکان پذبر خواهد بود که اعتبار کنسرسیوم را نزد بانکها و موسسات مالی خارجی افزایش دهد.
درتنظیم قرارداد کنسرسیوم به قصد سرمایه گذاری مشترک از نوع قراردادی، شرکت مستقلی تشکیل نمی شود و سهم هر یک از مشارکت کنندگان به نسبت درصدی است که تعیین می شود.
مهمترین و رایج ترین دلیل برای گرایش مشارکت کنندگان داخلی و خارجی، برای انتخاب قرارداد کنسرسیوم، مشارکت در اجرای یک پروژه معین در زمان محدود است، مشارکت کنندگان در قرارداد کنسرسیوم استقلال حقوقی خود را برای انجام فعالیت های اقتصادی دیگر از دست نمی دهند.
مدیر پروژه و سایر نفرات بعدی تیم مدیریت پروژه، به وسیله کمیته مشترک شرکت ها تایین می شود. کنسرسیوم ها اصولا قدرت اجرایی بالاتری نسبت به اعضاء دارند زیرا هر یک از موسسین و اعضای آنها، حکم یک بازوی قدرتمند اجرایی متخصص را دارند و قدرت بیشتری برای رسیدن به هدف را دارا هستند.
ساختار کنسرسیوم ها بسته به نوع توافق اعضایشان متغیر است. در بعضی موارد هر عضو یک نهاد جداگانه است و کلیه دارایی و منابعش را تحت تصرف اختصاصی خود قرار می دهد و اعضاء فقط با یکدیگر همکاری می کنند. در موارد دیگر، مشارکت کنندگان کنسرسیوم منابعشان را از قبیل موجودی کالا و سرمایه های نقدی در یک حساب مشترک به اشتراک میگذارند و هیئت مدیره ای بر نحوه خرج کردن این سرمایه ها مدبریت دارند.
شرکتهای کنسرسیوم با عنوان شرکتهای سهامی خاص و مسئولیت محدود میتوانند ثبت شوند. مدارک و اسناد لازم بهصورت ذیل هست.
• اخذ مجوز شرکت
• دریافت فرم درخواست ثبت شرکت و تکمیل آن
• دریافت ۲ نسخه شرکتنامه، اظهارنامه و اساسنامه
• اخذ گواهی عدم سوءپیشینه تمامی اعضای هیات مدیره
• کپی روزنامه رسمی آگهی تأسیس یا آخرین تغییرات آن در صورت وجود
چنین شرکتهایی امکان ثبت را دارا میباشند.؛با این تفاوت که در اساسنامه زمان اجرای پروژه معین میشود و شرکت کنسرسیوم موظف به اجرای پروژه در بازه زمانی مقررشده میباشد.
الف: عدم سوءپیشینه همهی شرکا
ب: اصل و کپی کارت ملی کلیهی شرکا
ج: اصل و کپی شناسنامه کلیهی شرکا
د: شناسه ملی شرکت
ه: معین شدن شناسه ثبت
ی: مسدود کردن سیوپنج درصد سرمایه ابتدایی مشخصشده برای ثبت شرکت
پس از گذر از مراحل عنوانشده در بالا شرکت باید برای مشخص نمودن حوزه مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام کند.
برای مشاوره در زمینه ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.
۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲
۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶
©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها