شرکت کنسرسیوم

شرکت کنسرسیوم

شرکت کنسرسیوم

قبل از بررسی بحث ثبت شرکت کنسرسیوم با واژه کنسرسیوم آشنا شویم. کُنْسُرْسیوم (به انگلیسی: Consortium) به ائتلاف یا پیوند دو یا چند فرد، شرکت، سازمان یا حکومت (یا ترکیبی از این‌ها) باهم برای انجام کنش‌های هماهنگ یا ادغام منابع شان برای رسیدن به هدف یکسان را گویند. به مشارکت افراد یا شرکت ها و سازمان ها برای انجام یک پروژه خاص (مثلا احداث یک سد یا یک پل خاص به طور مثال پل طبقاتی صدر) کنسرسیوم گفته می شود. هر کنسرسیوم دارای مدت محدود است. کنسرسیوم کلمه ای لاتین به معنای «انجمن یا جامعه» و از «کنسورس = شریک» گرفته شده است.

شرکت کنسرسیوم

شرکت کنسرسیوم

 

شرکت کنسرسیوم 

به چندین شرکت که با یکدیگر قراداد همکاری می بندند و هدف مشترکی دارند، شرکت کنسرسیوم گویند. در شرکت ها‌‎ی کنسرسیوم از طریق تفاهم نامه و اداره ثبت شرکت ها، حدود وظایف هر کدام از اعضای شرکت را مشخص می کنند. طبق همکاری موجود وظایف مدیریتی بین آنها تقسیم می شود. بعضی ها بر این باورند که شرکت کنسرسیوم یعنی تشکیل شرکت واحد و یک راستا که باعث از دست رفتن موقعیت قانونی و استقلال مدیریتی، شرکاء است. درواقع یک مفهوم کلی در دو گروه انتفاعی با کارکرد تجاری و نیز غیر تجاری می باشد.
شرکت های کنسرسیوم با هدف انجام پروژه های خاص مانند تاسیس یک سد یا یک پل خاص با یکدیگر همکاری می کنند. اما مدت زمان مشخصی برای انجام آن پروژه ها وجود دارد. یکی دیگر از اهداف اقتصادی تشکیل شرکت کنسرسیوم، صادرات محصولات است. این صادرات شامل ارتباط داوطلبانه شرکت‌ها‌ با هدف بهبود ارتباطات و خدمات خارجی و صادرات از طریق عمل مشترک ‎است. از ‌این رو شرکت ها‌‎ اهداف استراتژیکی خود را با حفظ فعالیت قبلی خود در قالب اهداف کنسرسیوم پیگیری می کنند.
کنسرسیوم نوعی توافق سازمان دهی شده است که اعضا در یک بازار یا منطقه خاص با هم به توافق می رسند. یک شرکت سومی را تشکیل می دهند، اما در بقیه مناطق با یکدیگر رقابت می کنند. امروزه نیز در موضوعات ارتباطی و رسانه ای مانند کتاب، تلویزیون و روزنامه ها نیز به این مشارکت ها توجه می شود.

 

انجام پروژه های کنسرسیوم

در اجرای یک پروژه بزرگ اقتصادی، قرارداد کنسرسیوم برای هماهنگی پروژه ها بسته می شود. این قرارداد شامل مجموعه قوانین واضحی است ازجمله:

*مشارکت کنندگان از میزان حقوق و وظایف قانونی خود مطلع می باشند. در غیر اینصورت ساختار مدیریت موثر پروژه از لحاظ مالی، تکنیکی و عملی به هم می ریزد.

*تقسیم کار بین مشارکت کنندگان مختلف، باعث جلوگیری از مشکلات مالی و محدودیت زمانی در اجرای پروژه ها می شود.

*مشارکت با شخص حقوقی مستقل از شرکاء امکان پذبر است. این مشارکت اعتبار کنسرسیوم را نزد بانک ها و موسسات مالی خارجی افزایش می دهد.

*درتنظیم قرارداد کنسرسیوم به قصد سرمایه گذاری مشترک از نوع قراردادی، شرکت مستقلی تشکیل نمی شود. سهم هر یک از مشارکت کنندگان به نسبت درصدی است که تعیین می شود.

*مهمترین و رایج ترین دلیل برای گرایش مشارکت کنندگان داخلی و خارجی، برای انتخاب قرارداد کنسرسیوم، مشارکت در اجرای یک پروژه معین در زمان محدود است. مشارکت کنندگان در قرارداد کنسرسیوم استقلال حقوقی خود را برای انجام فعالیت های اقتصادی دیگر از دست نمی دهند.

*مدیر پروژه و سایر نفرات بعدی تیم مدیریت پروژه، به وسیله کمیته مشترک شرکت ها تعیین می شود. کنسرسیوم ها اصولا قدرت اجرایی بالاتری نسبت به اعضاء دارند. زیرا هر یک از موسسین و اعضای آنها، حکم یک بازوی قدرتمند اجرایی متخصص را دارند.

*با توجه به توافق اعضا ساختار کنسرسیوم ها بسته به نوع توافق اعضا متغیر است. در بعضی موارد هر عضو یک نهاد جداگانه است. کلیه دارایی و منابعش را تحت تصرف اختصاصی خود قرار می دهد. اعضاء فقط با یکدیگر همکاری می کنند. در موارد دیگر، مشارکت کنندگان کنسرسیوم منابع شان را از قبیل موجودی کالا و سرمایه های نقدی در یک حساب مشترک به اشتراک میگذارند و هیئت مدیره ای بر نحوه خرج کردن این سرمایه ها مدیریت دارند.

*شرکت‎ها‌‎ی کنسرسیوم با عنوان شرکت‎ها‌ی سهامی خاص و مسئولیت محدود می‎توانند ثبت شوند. مدارک و اسناد لازم به‌صورت ذیل هست.

 

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت کنسرسیوم

•اخذ مجوز شرکت
•دریافت فرم درخواست ثبت شرکت و تکمیل آن
•دریافت ۲ نسخه شرکت‌نامه، اظهارنامه و اساسنامه
•اخذ گواهی عدم سوءپیشینه تمامی اعضای هیات مدیره
•کپی روزنامه رسمی آگهی تأسیس یا آخرین تغییرات آن در صورت وجود

چنین شرکت‌هایی امکان ثبت را دارند. با این تفاوت که در اساسنامه زمان اجرای پروژه معین می‌شود و شرکت کنسرسیوم موظف به اجرای پروژه در بازه زمانی مقرر است.

 

 

قوانین ثبت کنسرسیوم

الف: عدم سوءپیشینه همه‌ی شرکا
ب: اصل و کپی کارت ملی کلیه‌ی شرکا
ج: اصل و کپی شناسنامه کلیه‌ی شرکا
د: شناسه ملی شرکت
ه: معین شدن شناسه ثبت
ی: مسدود کردن سی‌وپنج درصد سرمایه ابتدایی مشخص‌شده برای ثبت شرکت

پس از گذر از مراحل عنوان‌شده در بالا شرکت باید برای مشخص نمودن حوزه مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام کند.

 

 

ثبت نارین مشاور شما در تمام مراحل می باشد، برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.

۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲

۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶

1 دیدگاه

  1. Just desire to say your article is as astounding. The clearness in your put up
    is just great and that i could suppose you are a professional in this subject.
    Well together with your permission allow me to clutch your RSS feed to keep up to
    date with imminent post. Thank you a million and please continue the rewarding work.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.



©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها