یکی دیگر از فعالیت های اقتصادی ثبت موسسه در کنار تاسیس شرکت است. برای بخشی از فعالیت هایی که غیرتجاری هستند و به صورت مشترک، توسط چند نفر انجام می شوند، مناسب است. موسسه اغلب جنبه آموزشی و خیریه دارد. به همین دلیل انجام هرگونه فعالیت های تجاری در این موسسات غیرقانونی است و امکان فعالیت های بازرگانی به آنها داده نمی شود. برای مثال امور آموزشی، حقوقی، انجمنها، خیریه و امور عام المنفعه، فرهنگی، هنری، ورزشی و… نمیتوانند بهصورت شرکت فعالیت کنند، چرا که امور آنها ماهیت تجاری ندارند.
ثبت موسسه فعالیتی غیرتجاری
موسسات از لحاظ نوع فعالیت و خدمات رسانی به دو نوع موسسه انتفاعی و غیر انتفاعی دسته بندی می شوند. هدف موسسه انتفاعی، بر خلاف موسسه غیر انتفاعی، کسب سود و تقسیم آن، میان موسسین است. موسسات، باید، برای انجام امور غیر تجاری تشکیل شوند و این امر، از جمله وجوه تمایز شرکت تجاری و موسسه است.
نکته: موسسه نمیتواند امور تجاری را برای فعالیت خود انتخاب کند، بنابراین ثبت موسسه تجاری امکان پذیر نیست.
نکته: پلمپ دفاتر قانونی مخصوص شرکتهای تجاری نیست. پس از ثبت موسسه غیرتجاری، موسسین ملزم به پلمپ دفاتر هستند که هر سال پیش از پایان سال مالی باید انجام می شود.
نکته: هدف و ماهیت موسسه، فعالیتهای غیرتجاری است. امکان دریافت کارت بازرگانی برای موسسه وجود ندارد. برخلاف شرکتها، موسسات نمیتوانند در امور تجاری فعالیت کنند.
در موضوعات مختلفی امکان ثبت موسسه غیرتجاری انتفاعی وجود دارد. این موسسه ها معمولا دارای گروه موسس است. این نوع موسسات با هدف کسب سود فعالیت میکنند ولی موضوع فعالیت آنها تجاری نیست. سود به دست آمده از فعالیت، بین هر یک از اعضای گروه موسسین بنا بر سهم، آن ها تقسیم می شود. موسسات مانند شرکتهای تجاری، امکان معامله با اشخاص دیگر را ندارند.
موسسه های آموزشی خصوصی، به صورت انتفاعی فعالیت می کنند. برای ثبت موسسه های انتفاعی باید ابتدا مجوزهای لازم از سازمان های مربوطه را اخذ کرد. بدون وجود این مجوز های رسمی امکان ثبت موسسه و فعالیت آن وجود ندارد. در صورت فعالیت بدون مجوز های لازم، با آن ها به عنوان متخلف برخورد قانونی صورت می گیرد. در نتیجه امکان پلمپ شدن این گونه موسسات نیز، وجود دارد.
هدف موسسات غیرانتفاعی مشارکت های اجتماعی و فعالیت های بدون سود است. موسساتی مانند، موسسه خیریه، صندوق های قرض الحسنه، انجمن ها، موسسات عام المنفعه و… از جمله موسسات غیرانتفاعی هستند. برای ثبت موسسه خیریه غیرانتفاعی، با توجه به موضوع فعالیت، موسسین این موسسه باید مجوزهای لازم را از سازمان مربوطه دریافت کنند. استعلام مدارک لازم هم باید وجود داشته باشد. موضوع فعالیت موسسه باید مطابق با تخصص و مدرک موسس باشد.
با وجود تفاوت هایی که شرکت تجاری و موسسه دارند، ثبت موسسه نیز نیازمند داشتن شرایط، مدارک و پرداخت هزینه است. در غیر این صورت، امکان تاسیس موسسه به صورت قانونی، وجود نخواهد داشت و چنانچه موسسه، راه اندازی گردد، از اعتبار قانونی برخوردار، نخواهد بود. موسسه غیر تجاری هم مانند شرکت تجاری دارای ساختار و ارکان خاصی است. موسسات غیرتجاری نمی توانند با تعداد کمتر از 2 شخص اقدام به ثبت کنند. سرمایه برای تاسیس این موسسات سقفی نخواهد داشت. تمامی موسسات غیرتجاری همانند شرکت های تجاری باید در اداره ثبت اسناد و املاک و ثبت شرکت ها به ثبت برسد. تمامی مدارک و مراحل را به صورت تخصصی در قسمت ثبت دایره مرکز ثبت موسسات ارائه کند.
برای انجام امور مربوط به ثبت موسسات بر طبق آیین نامه اصلاحی تصویب شده در سال ۱۳۳۷ توجه به آن الزامی است. برای انجام امور ثبتی موسسات تجاری ارائه اساسنامه و اظهارنامه و مدارک الزامی است. باید از سوی متقاضیان تأسیس موسسات غیرتجاری به اداره ثبت شرکت ها ارائه گردد.
ساختار و ارکان ثبت موسسه
مدارک لازم برای تاسیس موسسه شامل موارد زیر است:
*وجود حداقل ۲ شریک
*معرفی دفتر کار دارای کد پستی مستقل با کاربری اداری یا تجاری
*تصویر شناسنامه و کارت ملی شرکا و اعضای هیات مدیره
*ثبت نام اعضای هیات مدیره در سامانه ثنا
*اخذ مجوز لازم با توجه به موضوع فعالیت (در صورت نیاز)
توجه: شماره تلفن همراه اعضای هیات مدیره و بازرسان باید به نام خود آنها باشد.
از مهم ترین مدارک برای ثبت موسسه غیرتجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– تنظیم اساسنامه موسسه
– تکمیل فرم های مربوط
– ارائه مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و شرکا
– ارائه مجورهای لازم برای فعالیت موسسه متناسب با نوع و حوزه کاری آن
– تکمیل اطلاعات درخواست شده در سامانه
– تکمیل ۵ نام فارسی و متناسب با فرهنگ اسلامی پیشنهادی برای موسسه مورد نظر و بررسی آن توسط کارشناسان مربوطه
تمام مدارک و شرایط توسط کارشناسان مربوطه بررسی شده و در صورت تایید، مدارک درخواستی باید پست شود. در نهایت اگر تمام مدارک مورد تایید قرار گرفت، امکان ثبت موسسه در دفاتر مربوطه فراهم خواهد شد و در آخرین گام در روزنامه جمهوری اسلامی ایران و سایر روزنامه های کثیرالانتشار آگهی باید درج شود.
اصلی ترین سند حقوقی برای ثبت موسسه غیر تجاری اساسنامه است. اهداف و مقررات لازم برای اداره موسسه در آن مشخص شده است. حداقل اعضا دو نفر است و این مورد در اساسنامه ذکر می شود. موسسه مانند برخی شرکتهای تجاری، دارای مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوقالعاده است. هیئت مدیره نیز توسط مجمع عمومی عادی انتخاب میشود. میتواند از بین موسسین یا اشخاص خارج از اعضا باشد. مدت مسئولیت پذیری مدیران محدودیتی ندارد. موسسه، الزامی به داشتن بازرس ندارد و انتخاب آن اختیاری است.
حداقل میزان سرمایه برای ثبت موسسه، یک میلیون ریال است. موسسین و تشکیل دهندگان موسسه، میتوانند سرمایه ثبتی را تا هر میزان که بیشتر از حداقل مذکور باشد، انتخاب کنند.
یکی دیگر از الزامات ثبت، نام موسسه است. در انتخاب نام، استفاده از عنوانهایی مانند کانون، انجمن و… مجاز است. امکان انتخاب عنوان هایی مربوط به تشکیلات دولتی یا کشوری است، وجود ندارد. نام انتخابی نباید تکراری باشد. باید دارای ریشه فارسی بوده و در لغت نامه دهخدا معنادار باشد. همچنین نام موسسه نباید مشابه نام سایر موسسات باشد. در مجموع برای انتخاب نام مناسب شرایط زیادی را باید در نظر گرفت، که در این مورد می توانید با کارشناسان ما در ثبت نارین مشورت کنید.
مراحل ثبت موسسه
بر اساس میزان سرمایه موسسه مبلغ حق ثبت، هزینه روزنامه است. زمان ثبت موسسه از زمانی که مدارک به اداره ثبت ارسال می شود طی 7 روز انجام می شود. در صورتی که تعداد سهامداران موسسه زیاد باشد، به ازای هر نفر به هزینه ورود اطلاعات افزوده خواهد شد. هزینه آگهی روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار بر عهده مشتری است. پس از پایان کار بر اساس اعلام نهادهای مربوطه، به مشتری ابلاغ می شود. در صورتی که موضوع موسسه مجوزی باشد، به هزینهها، اضافه می شود.
ثبت نارین مشاور شما در تمام مراحل می باشد، برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.
۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲
۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶
©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها