ثبت موسسه خیریه
به نهادها و سازمانهای غیر انتفاعی که به صورت دولتی یا خصوصی و مردم نهاد در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزسی و غیره فعالیت دارند، را موسسه خیریه میگویند. این موسسات از منابع مالی محدودی برخوردارند که از کمکهای مردمی به فعالیت خود ادامه میدهند. با ثبت موسسه خیریه میتوان به ارائه خدمات به افراد نیازمند و آسیب دیده اجتماعی پرداخت.
موسسات خیریه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی تاسیس شده و به صورت غیرانتفاعی فعالیت میکنند. در قدم اول باید از سازمان بهزیستی مجوز دریافت کرد. بعد از دریافت مجوز در سامانه اداره ثبت شرکتها فرآیند ثبت را طی کرده.
در مرحله اول باید بدانید که خیریهها، با هدف کمک به مردم و انجام کارهای خیرخواهانه تاسیس میشوند. برای ثبت این موسسات باید مجوز دریافت کنید.
این مجوز پنج سال اعتبار دارد و باید از سازمان بهزیستی کشور صادر شود. مراحل زیر را برای دریافت مجوز باید طی کرد:
۱ – در سایت سازمان بهزیستی، وارد سامانه ثبت موسسه خیریه شوید. بعد از ثبت نام، درخواست خود را ثبت کنید. مدارک خود را تحویل ادارات بهزیستی شهر محل موسسه دهید.
۲ – ظرف ۳ روز اداره بهزیستی اقدامات لازم برای استعلام از مراجع درگر را انجام میدهد. سپس مدارک را به دبیرخانه استانی ارسال میکند.
۳ – دبیرخانه، مدارک را بررسی میکند. سپس آن را برای اعلام نظر در مورد صلاحیت فردی اجتماعی موسسه به حراست استان ارسال میکند. بعد از پاسخ حراست و تشکیل کمیسیون مجوز صادر میشود.
در این مرحله بعد از دریافت مجوز به سامانه اداره ثبت شرکتها مراجعه کرده و فرآیند ثبت موسسه را طی کنید. میتوانید برای دریافت مجوز از سازمان بهزیستی، ثبت موسسه را به ثبت نارین بسپارید.
شرایط زیر را برای ثبت موسسه مردم نهاد باید درنظر گرفت:
-تعداد اعضای هیات مدیره باید فرد و حداقل ۳ نفر باشد. شرایط زیر را باید اعضا داشته باشند:
۱. تابعیت جمهوری اسلامی ایران
۲. داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت
۳. حداقل ۲۳ سال سن داشته باشند.
۴. عدم اعتیاد
۵. نداشتن سابقه محکومیت قطعی و کیفری موثر
۶. اعتقاد داشتن به یکی از ادیان رسمی کشور
۷. دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم مدیرعامل
۸. بازرسان موسسه با اعضای هیات مدیره نباید نسبت خانوادگی داشته باشند.
۹. عضویت حداقل یک نفر دارای مدرک کارشناسی مرتبط با فعالیت موسسه در هیات مدیره
-دفتر موسسه باید غیر دولتی باید حداقل فضا و امکانات اداری مناسب را داشته باشد.
-حداقل سرمایه اولیه ۱.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.
برای دریافت مجوز ثبت موسسه خیریه مدارک زیر را لازم است:
-تکمیل فرم درخواست صدور مجوز
– تصویر برابر اصل شده تمام صفحات شناسنامه
– تصویر برابر اصل شده کارت ملی
-سه نسخه اساسنامه
-اصل گواهی عدم اعتیاد
– اصل گواهی عدم سوءپیشینه کیفری
– تصویر برابر اصل شده کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
– سه قطعه عکس پرسنلی
– صورتجلسه مجمع عمومی هیات امنا و هیات مدیره
– معرفی مکان موسسه به سازمان بهزیستی
– تصویر برابر اصل شده آخرین مدرک تحصیلی
– ارائه فیش واریزی حداقل مبلغ سرمایه اولیه
– تعهد کتبی مبنی بر اجرای دقیق مقررات عمومی مندرج در آییننامه
یکی از دغدغه های متقاضیان اطلاع از هزینه های ثبتی است. کلیه هزینه های خدمات ثبتی و حقوقی، ثبت موسسه را بطور شفاف ثبت نارین ارائه می کند. بعد کسب مجوز از سازمان بهزیستی، فرآیند ثبت در سامانه اداره ثبت شرکت ها را به ثبت نارین بسپارید.
بسیاری از فعالان در حوزه سارمان های مردم نهاد نسبت به انجام تکالیف مالیاتی خود بی توجه هستند. موسسات غیر انتفاعی، براساس قانون مالیات های مستقیم از پرداخت مالیات معاف هستند. این در حالی است که ثبت نام آنها در سامانه ثبت درخواست معافیت مالیاتی موسسه خیریه انجام شده باشد. درضمن این امر منافاتی با تکالیف مالیاتی آنها ندارد. درواقع تمامی موسسات و شرکت ها در صورت معافیت، موظفند تکلیف مالیاتی از جمله پلمپ دفاتر و اظهارنامه را انجام دهند.
چهار رکن موسسه خیریه و وظایف هرکدام به شرح ذیل است:
یکی از اصول حاکم بر این موسسات جلب مشارکت مردمی است. این هیات امنا به صورت داوطلبانه این مسئولیت را می پذیرند. مهم ترین وظایف هیات امنا شامل موارد زیر است:
-انتخاب اعضای هیات مدیره و عزل آنها
-تعیین و تصویب خط مشی و برنامه کلی سالیانه موسسه
-تصویب تغییرات اساسنامه
– انتصاب بازرس
-بررسی و تصویب پیشنهادهای هیات مدیره و بازرسان
-تایید انحلال موسسه
هیات مدیره کلیه وظایف و اختیارات موسسه، به استثنای آنچه در صلاحیت هیات امنا است را برعهده دارد. مانند:
-تعیین مدیرهامل از بین اعضای هیات مدیره
-اجرای تصمیمات مجمع عمومی هیات امنا
-رسیدگی به حساب های موسسه و پرداخت بدهی ها و وصول مطالبات
به مدت دو سال مدیرعامل موسسه خیریه از بین هیات مدیره و یا خارج ار آن انتخاب می شود. اختیارات و وظایف او هم توسط هیات مدیره تعیین می شود.
هیات امناء دو نفر را بعنوان بازرس اصلی و یک نفر را بعنوان بازرس علی البدل به مدت یکسال انتخاب می کند .کلیه محاسبات و عملیات مالی موسسه در پایان هر سال توسط بازرس بررسی می شود. بازرس گزارش این بررسی ها را سالیانه به مجمع عمومی هیات امنا تسلیم می کند.
کلیه موسسات و شرکت ها دارای اساسنامه هستند. اساسنامه شرکت در حقیقت سندی برای اعتبار شرکت یا موسسه است. در اساسنامه خط مشی، سرمایه شرکت، اهداف و نحوه فعالیت موسسه، وظایف هر یک از اعضای شرکت، هیات مدیره، مجامع عمومی، بازرسان شرکت، تعداد مدیران، نحوه انتخاب، مدت ماموریت، چگونگی تعیین جانشین مدیرانی که فوت یا استعفاء داده و یا محجور و معزول می شوند معین می گردد. موسساتی که برای ثبت نیاز به مجوز دارند مانند موسسات خیریه باید از اساسنامه تیپ یا همان نمونه اساسنامه های سازمانی که به آنها مجوز داده است، استفاده کنند.
ثبت نارین مشاور شما در تمام مراحل ثبت شرکت می باشد، برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.
۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲
۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶
©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها