برند و نام تجاری از پرکاربردترین واژگان در بازار کسب و کار هستند. هر شرکتی برای معرفی خدمات و محصولات خود، از علامتی اخنصاری استفاده می کند. می توان گفت با ثبت علامت تجاری، شرکت ها خود را به مشتریان معرفی می کنند. برند یا علامت تجاری نشانی است که کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط یک شخص/بنگاه را از کالاها یا خدمات سایر بنگاهها یا اشخاص متمایز می کند.
پس از ثبت برند یا علامت تجاری طبق قانون ثبت علائم تجاری شخص یا شرکت حق انحصاری پیدا می کند.
بموجب آن میتوانید از عرضه کالاهای یکسان یا مشابه توسط اشخاص ثالث تحت علائم تجاری که عین یا به طریق گمراه کنندهای مشابه علامت تجاری شما هستند جلوگیری نماید.
اگر علامت تجاری ثبت نشود، شرکتهای رقیب از همان علامت یا علامتی که شباهت آن با علامت مزبور به اندازهای است که موجب گمراهی خواهد شد، برای همان کالا یا کالاهای
مشابه استفاده خواهند کرد و در نتیجه سرمایهگذاری در بازاریابی یک محصول ممکن است به هدر رود.
اگر یکی از رقیبان از علامت تجاری یکسان یا مشابه علامت تجاری استفاده کند، ممکن است مشتریان تصور کنند آن محصول متعلق به همان شرکت است و در نتیجه کالای رقیب را خریداری کند.
این امر نه تنها سود شخص/شرکت را کاهش خواهد داد و مشتریان را گمراه خواهد کرد بلکه به شهرت و وجهه آسیب خواهد زد، بخصوص اگر محصول رقیب کیفیت نازلی داشته باشد.
بعلاوه، تفویض اجازه استفاده از یک علامت تجاری ثبت شده به شرکتهای ثالث بسیار آسانتر است و در نتیجه میتواند منبع درآمد بیشتری برای شرکت/شخص بوجود آورد یا اساس انعقاد یک موافقتنامه اعطای نمایندگی فروش باشد.
گاهی، یک علامت تجاری ثبت شده در میان مشتریان از شهرت خوبی برخوردار است.
ممکن است به منظور دریافت منابع مالی یا وام از موسسات مالی استفاده شود که بطور فزایندهای از اهمیت علائم برای موفقیت کسب و کار آگاه میشوند.
– شرکتها را قادر میسازد محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند.
– تضمین میکند که مشتریان میتوانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند.
– ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکتها هستند.
– اجازه استفاده از آنها به اشخاص ثالث داده میشود. منبع مستقیم درآمد از محل حق امتیازها میباشند.
– جزء ضروری موافقتنامههای اعطای نمایندگی هستند.
– ممکن است دارائی ازرشمند کسب و کار باشند
– شرکتها را تشویق میکنند در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایهگذاری کنند.
– ممکن است برای دریافت وام مفید باشند.
– مدرک شناسایی
– اشخاص حقیقی: کپی شناسنامه و کارت ملی
– اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی از سمت اعضاء هیئت مدیره و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء
– درصورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی (وکیل و …) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
– ۱۰نمونه گرافیکی یا کپی یا تصویر از علامت درخواستی حداکثر درابعاد ۱۰×۱۰ سانتی متر
– درصورت سه بعدی بودن علامت: ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دوبعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و درمجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
– ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط. به عنوان مثال جواز اعلامیه تأسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی یا پروانه کسب و…
– استفاده از حق تقدم: درصورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت یا ثبت از خارج کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر۶ماه) استفاده نمایند باید مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف ۱۵روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
– نسخه ای ازضوابط و شرایط استفاده ازعلامت جمعی و تاییدیه مقام صلاحیت دار
بعد از تکمیل مدارک مورد نیاز ثبت برند با مراجعه حضوری به شرکت ثبت نارین یا ارسال مدارک خود برای ما میتوانید با خیال راحت ثبت برند خود را به ما بسپارید.
کادر حرفه ای و با تجربه ثبت نارین با بیشترین دقت و در کمترین زمان برند شما را ثبت خواهند نمود.
مدت اعتبار ثبت علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن میباشد.
این مدت با درخواست مالک آن برای دورههای متوالی ده ساله با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید است.
یک مهلت ارفاقی شش ماهه که از پایان دوره شروع میشود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر، درنظر گرفته میشود.
برای اطلاع از هزینه ثبت برند و تخفیف های ویژه ما با مشاوران ارشد ثبت نارین تماس بگیرید.
هر کلمه، حرف یا حروف، عدد، ترسیمات، عکس، شکل، رنگ، تصویر، برچسب یا ترکیب آنها که برای تشخیص کالاها یا خدمات بکار رود، علامت تجاری محسوب میشود.
در برخی کشورها، شعارهای تبلیغاتی نیز علامت تجاری محسوب میشوند و در ادارات ملی ثبت علائم تجاری به عنوان علامت تجاری ثبت میشوند.
تعداد روز افزون کشورها اجازه میدهند شکلهائی از علائم تجاری که قبلا مرسوم نبودهاند نیز ثبت شوند. مانند رنگها، علائم سه بعدی (شکل یا بستهبندی کالاها)، نشانهای قابل شنیدن (صداها) یا نشانهای قابل استشمام (بوها).
با این حال، بسیاری از کشورها برای آنچه که بعنوان علامت تجاری قابل ثبت هستند محدودیتهایی قائل شدهاند. عموما اجازه ثبت نشانهائی را میدهند که قابل رویت هستند. میتوان آنها را بصورت گراقیک نشان داد. برای اطلاع از قوانین و شرایط ثبت برند در سال ۱۴۰۱ کلیک نمایید.
برای مثال، اگر شرکت شما قصد دارد علامت تجاری «صندلی» را برای فروش صندلی ثبت کند، تقاضانامه ثبت این علامت مردود خواهد شد. چون «صندلی» واژههای عام برای این محصول است.
اینها کلماتی هستند که معمولآ در تجارت به منظور توصیف محصول مورد نظر بکار میروند. برای مثال، ثبت کلمه شیرین برای شکلات قابل قبول نخواهد بود چون محصول را توصیف میکند. در واقع اگر به تولیدکننده شکلات برای عرضه محصولاتش حق استفاده انحصاری از کلمه «شیرین» داده شود، کاری ناعادلانه خواهد.
به همین ترتیب واژههای کیفی مانند «سریع»، «بهترین»، «کلاسیک» یا «نوآورانه» به احتمال مردود خواهند شد مگر اینکه بخشی از یک نشان خاص باشند.
در این گونه موارد، درج عبارتی دال بر اینکه درخصوص آن بخش از علامت حق استفاده انحصاری درخواست نمیشود، ضروری است.
علائم تجاری هستند که مصرف کننده را نسبت به ماهیت، کیفیت یا مبداء جغرافیایی محصول گمراه میکند یا فریب میدهند. برای مثال، عرضه مارگارین به بازار با علامت تجاری که تصویر یک گاو
داشته باشد مردود خواهد شد چون علامت موجب گمراهی مصرف کنندگان خواهد شد و مصرف کنندگان به احتمال، تصور خواهند کرد که این علامت به محصولات لبنی مرتبط است (مانند کره حیوانی است).
علائمی که خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه هستند.
بطور کلی کلمات یا تصاویری که موازین و هنجارهای اخلاق حسنه و مذهبی که عمومآ پذیرفته شدهاند را نقض کنند بعنوان علامت تجاری قابل ثبت نیستند.
علائم رسمی دولتی و نشانهای کشورها و سازمانهای بین المللی که نمونهای از آنها به دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) اعلام شده است معمولآ قابل ثبت نیستند.
الف ـ نتواند کالاها یا خدمات یک مؤسسه را از کالاها و خدمات مؤسسه دیگر متمایز سازد.
ب ـ خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج ـ مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدأ جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آنها گمراه کند.
د ـ نشان نظامی، پرچم، یا سایر نشان های مملکتی یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمانهای بینالدولی یا سازمانهایی که تحت کنوانسیون های بینالمللی تأسیس شدهاند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد. مگر آن که توسط مقام صلاحیت دار کشور مربوط یا سازمان ذیربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
هـ ـ به طرز گمراه کنندهای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به مؤسسه دیگری در ایران معروف است.
و ـ شبیه آن قبلاً برای خدمات غیرمشابه ثبت و معروف شده است. مشروط بر آن که عرفاً میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
ز ـ قبلاً به نام مالک دیگری ثبت شده باشد. یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
در پایان اضافه می کنیم که شما بعد از ثبت برند خود میتوانید کارهایی از قبیل نقل و انتقال برند، اضافه کردن کالا به برند، تغییر برند را انجام دهید.
مطالب مرتبط:
– طبقهبندی بینالمللی علائم صنعتی و تجاری
©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها
14 دیدگاه ها
[…] نام تجاری خود جهت شناساندن بهتر خدمات و محصولاتش به ثبت برند خود بپردازد تا با حک شدن آن، بر روی محصولات و هر مکان […]
[…] از تکمیل مدارک مورد نیاز ثبت برند با مراجعه حضوری به شرکت ثبت نارین یا ارسال مدارک خود […]
[…] که قصد ثبت برند داریدباید با در نظر گرفتن طبقه بندی علائم تجاری که در […]
[…] ثبت برند و علامت تجاری […]
[…] شرکت،ثبت برند، ثبت تغییرات شرکت و رتبه بندی شرکت ها اطلاعات جدول […]
[…] علامت تجاری در هنگام تمدید دارای تغییراتی باشد، مراتب باید جهت […]
[…] 👈 حتما بخوانید : ثبت برند […]
[…] ثبت برند چیزی که عامل اصلی معروف شدن یک برند، مشتری محور بودن آن […]
[…] ثبت برند و علامت تجاری و نقل و انتقال برند خود را به ثبت نارین بسپارید […]
[…] – ثبت لوگوی شرکت و نام تجاری شرکت (ثبت علامت). […]
[…] مشاوره در تمامی امور ثبت شرکت، ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها با مشاوران با تجربه ما در ثبت نارین […]
[…] که قصد ثبت برند دارید باید با در نظر گرفتن طبقه بندی علائم تجاری که در […]
[…] ثبت برند […]
[…] ثبت برند […]