تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

در این مقاله نکاتی در خصوص تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت می پردازیم. شرکت ها پس از آن که به ثبت رسیدند باید با مراجعه به اداره دارایی پرونده مالیاتی و دفاتر قانونی خود را دریافت کنند. این شرکت ها هر ساله باید این دفاتر را در موعد مقرر دریافت کنند. با تکمیل آنها به اداره دارایی برای یک سری قوانین مالیاتی و دولتی تحویل دهند. گاهی ممکن است شرکتی همه فعالیت های ثبتی را انجام دهد ولی کد اقتصادی و پرونده دارایی را دریافت نکند، یا بعد از مدتی فعالیت به هر دلیل فعالیت خود را متوقف کند.

شرکت هایی که به هر دلیل هیچ فعالیتی ندارند و حتی کوچکترین قرارداد و خرید و فروشی در این شرکت ها انجام نمی شود، شرکت های غیر فعال یا بدون فعالیت هستند. باید در این خصوص اداره دارایی اطلاعات لازم را دریافت کند. عدم دریافت اطلاعات توسط این اداره به منظور عدم ارائه دفاتر محسوب می شود و نه عدم فعالیت شرکت. به همین دلیل شرکت هایی که پس از آگهی و ثبت شرکت خود اقدامی انجام نمی دهند و یا بعد از مدت زمانی مشخص قصد انجام عملیاتی را ندارند باید این موضوع را با نامه ای تحت عنوان نامه عدم فعالیت به اداره دارایی اطلاع رسانی کنند.

 

تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

 

تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

بنابراین با تشکیل شخصیت حقوقی در هر قالبی در قانون تجارت وظایفی بر عهده شرکت ها است که باید هر ساله انجام دهند. در صورت عدم انجام این فعالیت ها موجبات جریمه مالیاتی و یا علی الراس شدن مالیات را برای خود فراهم می کنند. در نتیجه شرکت پس از ثبت، اولین اقدامی که باید انجام دهد، تشکیل پرونده مالیاتی است. برای این کار باید حوزه مالیاتی خود را مشخص کند تا بتواند در پایان سال مالی تعیین شده در اساسنامه شرکت فعالیت و یا عدم فعالیت خود را به اثبات برساند. این موضوع از آنجایی بیشتر اهمیت پیدا می کند که در زمان نهایی شدن ثبت شرکت خود اداره ثبت شرکت ها هم موضوع را از طریق نامه ای به اداره دارایی گزارش می دهد.

 

 شرایط تعیین فعالیت

از این رو توجه به شرایط زیر برای تعیین فعالیت اهمیت دارد:

شرکت ها باید هر ساله در ابتدای سال یعنی در ۴ ماهه نخست سال بعد اظهارنامه مالیاتی سال قبل را به اداره مالیاتی تحویل داده باشند. بنابراین شرکت های بدون فعالیت مطابق با قانون باید اظهارنامه خود را تنظیم نمایند و به همراه دفاتر خود بصورت کاملا سفید تحویل دهند. برای این کار هم می توانید حضوری اقدام نمایید و هم از طریق پست.
دفاتر حقوقی شرکت ها شامل یک دفتر روزنامه و یک دفتر کل می باشند که بعد از نهایی شدن شرکت و بصورت سالیانه در اختیار شرکت ها قرار می گیرد و باید مطابق با قوانین و مقرراتی بدون خط خوردگی و با دقت و تمیز در هر روز تکمیل و در نهایت در پایان تحویل داده شود. عدم ارائه این دفاتر جریمه مالیاتی به همراه دارد یعنی مالیات بصورت علی الراس محاسبه می شود و دفاتر برای سال بعد دیگر تحویل گرفته نمی شوند و دفاتر جدید هم صادر نمی شود.

شرکت ها زمانی می توانند نامه عدم فعالیت را تنظیم و به اداره دارایی ارائه نمایند که واقعا هیچ فعالیتی نداشته باشند زیرا در صورت مشهود شدن این موضوع از طریق اسناد دیگر، مثلا در زمان خرید به نام شرکت یک فاکتور هم از فروشنده کالا به اداره مالیات ارائه می شود ، باعث جریمه شرکت خواهد شد. در نظر داشته باشید که تنها شرکت های غیر فعال دوره قبلی عدم فعالیت خود را می توانند گزارش نمایند. یعنی هر سال باید نامه عدم فعالیت سال قبل را نهایتا ارائه نمایند و دوره های قبلی شامل حال عدم فعالیت نمی شوند.

 

 

 

نکاتی در خصوص تکالیف مالیاتی شرکت های بدون فعالیت

*عدم گردش مالی در سیستم یک شخصیت حقوقی به معنی عدم فعالیت تلقی نمی شود. حتی یک خرید کوچک و یا داشتن یک قرار داد بلند مدت به عنوان فعالیت مد نظر قرار می گیرد.

*در صورتیکه مدت زمان زیادی از عدم فعالیت شرکت بگذرد شرکت منحل خواهد شد.

*نامه عدم فعالیت شرکت را نمی توان برای سال بعد تنظیم کرد.

*بدون تشکیل پرونده مالیاتی و یا دارایی نمی توانید نامه عدم فعالیت تنظیم کنید.

*نامه عدم فعالیت را هر بار باید تکرار کرد. یعنی اگر شرکتی چند سال فعالیت ندارد باید در هر سال برای عدم فعالیت سال قبل نامه عدم فعالیت ارسال شود.

*در نتیجه اگر شرکت های غیر فعال در موعد مقرر یعنی در زمان چهار ماهه اول سال نسبت به اعلام غیر فعال بودن شرکت امتناع یا فراموش کنند یا دفاتر پلمپ خود را به همراه اظهارنامه مالیاتی سال قبل ارسال نکنند مشمول جریمه علی الراس مالیات می شوند.

*شرکت ها تنها به اندازه سود و دست آورد مالی که دارند هر ساله مطابق با دفاتر پلمپ و اظهارنامه مالیاتی خود مشمول پرداخت مالیات می شوند. اگر شرکتی فعالیت کمی دارد، نیازی به پرداخت مالیات سنگین نیست.

*اگر در زمان مقرر اقدام به ارائه نامه عدم فعالیت نکنید و یا دفاتر خود را از ترس مالیات زیاد ارسال نکنید این موضوع می تواند بهای سنگینی برای شما داشته باشد. مالیات علی الراس معمولا از دید صاحبین شرکت منصفانه نیست و سنگین تر محاسبه می شود.

 

 

 

نمونه نامه عدم فعالیت

در پایان نمونه ای از نامه عدم فعالیت شرکت برای دارایی را ارائه می کنیم:

نامه عدم اعلام فعالیت

بسمه تعالی
ریاست محترم حوزه مالیاتی …..با سلام

احتراماً بدینوسیله اعلام میدارد شرکت ………. به شماره ثبت ……. از تاریخ …….. هیچ گونه فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت خود را اعلام میدارد لذا خواهشمند است دستورات مقتضی صادر فرمایید.

قبلاً از همکاری آن اداره محترم سپاسگزارم.

 

 

ثبت نارین مشاور شما در تمام مراحل می باشد، برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه ثبت شرکت با ما تماس بگیرید.

۰۲۱-۸۸۲۳۱۰۰۲

۰۹۱۲۰۵۳۲۳۸۶

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.



©2021 ثبت نارین | سامانه تخصصی ثبت شرکت, ثبت برند و رتبه بندی شرکت ها